Usein kysytyt kysymykset

Oletko tulossa ensimmäistä kertaa hierontaan, tai viime kerrasta on aikaa? Ei hätää, seuraavassa käydään lävitse yleisimmät kysymykset hierontaan liittyen.

Kuinka suuri osa varatusta ajasta on varsinaista hierontaa?

Tämä riippuu hoitoon tulon syystä. Jokainen täyttää ensimmäisellä kerralla asiakastietolomakkeen, jonka täyttämiseen menee noin 5 minuuttia, ja jossa kerrot yhteystietosi, työnkuvasi, liikuntaharrastuksesi, hierontaantulon syyn sekä mahdolliset vammat, sairaudet tai tilat, jotka olisi otettava hieronnassa huomioon.

Jos olet tullut rentouttavaan hierontaan, eivät lisätutkimukset ole tarpeellisia. Mutta, jos sinulla on kuitenkin jokin selkeä vaiva, esim. jumitila niskassa, on hyvä käyttää 5-10 minuuttia pieneen liikeratatutkimiseen, joka mahdollistaa mahdollisimman tehokkaan hoidon juuri ongelman aiheuttavalle alueelle. Jos asiakas sitä toivoo, voidaan tutkimiseen käyttää enemmänkin aikaa, luoden pohjaa myös tuleville hoitokerroille.

Ensimmäiselle hoitokerralle suositellaan vähintään 60 min. aikaa

Kuinka paljon tarvitsee ottaa vaatteita pois?

Tämäkin on yksilöllistä ja asiakkaiden toiveita kunnioittavaa. Ensin on hyvä ottaa pois kaikki ylimääräinen, joka voi olla tiellä tai painaa, kuten vyö, kaula- ja rannekorut tai kello. Jos hieronta kohdistuu selän alueelle, riisutaan ylävartalo paljaaksi. Naiset voivat jättää rintaliivit päälle, jos ne ovat takaa-avattavat. Jos tehdään kokovartalohieronta, jätetään päälle pelkät alusvaatteet. Hieroja huolehtii asiakkaan intimiteetinsuojasta ja pitää käsittelyalueen ulkopuolelle jäävät alueet peitettynä hieronnan aikana.

On toivottavaa hieronnan sujuvuuden kannalta, että asiakas riisuu käsiteltävän alueen paljaaksi, mutta jos asiakkaalla on jokin syy miksei hän halua tai pysty riisumaan itseään, on mahdollista hieroa myös vaatteiden lävitse.

Kuinka usein hieronnassa kannattaa käydä?

Tämä on kiinni asiakkaan tilanteesta ja voinnista, mutta suositeltu ”toipumisaika” hierontojen välille, jos ne kohdistuvat samalle alueelle, on viikko. Asiakkaan kanssa keskustellaan, mikä olisi hänelle sopiva väli hieronnoille ja ohjeistetaan miten ylläpitää ja ehkäistä ongelmia.

Voiko raskaana tulla hierontaan?

Tässä on tärkeä kuunnella omia tuntemuksia, mutta mitään varsinaista estettä ei hieronnalle ole missään raskauden vaiheessa. Hierojalle on hyvä kertoa omista tuntemuksistaan ennen hierontaa ja sen aikana. Raskaana olevan hieronnassa erityistä huomiota on kiinnitettävä asennon mukavuuteen ja hieronnan voimakkuuteen. Hieronta-asentona voi olla vatsallaan oleminen (alkuraskaudessa), kyljellään, selällään tai istuma-asennossa. Polvien välissä käytetään tyynyä.

Milloin hierontaan ei saa tulla?

Jos sinulla on jokin seuraavista: syöpä, laskimotukos, pahanlaatuinen kasvain, tuore vamma/ iho-infektio (alueella jota toivot hierottavan) tai kuumetauti. Jos olet epävarma saatko tulla hierontaan, kysy lääkäriltäsi.

Sopivatko hieronnassa käytetyt rasvat ja öljyt herkkäihoisille?

Kyllä, Lihasterapia Superiorissa käytetään vain hajusteettomia ja atooppisellekin iholle sopivia hierontarasvoja ja öljyjä.